İZMİR / KEMALPAŞA - Faruk Argüden Mesleki Eğitim Merkezi

USTA ÖĞRETİCİ TALEBİ

meb_iys_dosyalar/35/13/364655/dosyalar/2023_11/30133203_ustaogreticitalebi.docx

İLAN: KADROSUZ EK DERS KARŞILIĞI USTA ÖĞRETİCİ ALIMI

İLAN TARİHİ:30.11.2023                                                              İLANDAN İNDİRME TARİHİ: 06.12.2023

İlgililerin 06.12.2023 tarihi, saat 17.00 a kadar Kemalpaşa Faruk Argüden MESEM e müracaatları duyurulur.

A) Genel Şartlar

1 - Türk vatandaşı olmak. (Yabancı uyruklu uzmanlar Bakanlar Kurulu Kararı ile görevlendirilebilirler.)

2 - 18 yaşından küçük olmamak.

3 - Kamu haklarından mahrum bulunmamak. (Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak.)

4 - Eylemli askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

5 - Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak.

Özel Şartalar

1 - En az ilkokul mezunu olması,

2 - İlkokul ve ortaokul mezunlarının ustalık alanlarında en az 11 yıl, orta dereceli okulların ikinci devresinden veya yükseköğrenim kurumlarından mezun olanların da en az 4 yıl ustalık alanlarında başarılı bir şekilde çalışmış olduklarını belgelendirmeleri,

Ancak, özel eğitime muhtaç çocuklara mahsus kurumlarda görev alacak kişi özürlü ise süre şartı aranmayabilir.

3 - 3 üncü maddenin (b) fıkrasının (3) ve (4) bentlerindeki şartları yerine getirmeleri gerekir.

4 - Mesleki ve Teknik Öğretim ve Örgün Eğitim Kurumlarında görevlendirilecek usta öğreticilerin en az meslek lisesi veya dengi okul mezunu olması gerekir. Ancak, istisnai hallerde bakanlıktan izin almak şartıyla ilkokul mezunu usta öğreticilere de görev verilebilir.

Başvurular şahsen yapılacaktır.

Başvurunun birden fazla olması durumunda 5 Aralık 2023 günü saat 10:00 Mülakat 14:00 yazılı seçme sınavı yapılacaktır.

Görevlendirme yapılacak Alan/ Dal alınacak personel sayısı

Güzellik ve saç bakım hizmetleri Alanı Erkek Kuaförlüğü/Kadın Kuaförlüğü/Cilt Bakımı ve Makyaj Dalı

İLAN METNİ

30.11.2023 https://farmem.meb.k12.tr/  yayınlanmıştır.